sep
07

2017

‘Bitcoin ongeschikt als vervanger van geld’

De munt is nooit bedoeld als traditionele valuta zoals de dollar of de euro maar als ruilmiddel

Richard Kohl, BitcoinWednesday.comVirtueel geld als bitcoin en ether zijn vanwege de sterke waardeschommelingen ongeschikt als vervanging van reguliere valuta als de dollar en euro. Dat stellen onderzoekers van ABN AMRO MeesPierson. Maar is dat wel zo?

Bitcoin

cc Zach Copley

Ik sprak voor AD met Richard Kohl van BitcoinWednesday.com en bestuurslid van stichting Bitcoin Nederland.

Volgens ABN AMRO is virtueel geld vooral een risicovolle belegging. Kohl is het daarmee eens, maar het risico is natuurlijk om het even. ,,Bitcoin vertegenwoordigt een volledig nieuwe activaklasse voor de financiële wereld en mag niet worden vergeleken met een traditionele valuta”, aldus Kohl. ,,De munt is nooit bedoeld als traditionele valuta zoals de dollar of de euro maar als ruilmiddel.”

Lees het hele verhaal op AD.nl.