LeftRight

Communicatie


Crossmediaal

Ben je zelfstandig ondernemer, MKB’er of een grote instelling of organisatie? Een contentstrategie voor meer zichtbaarheid is niet meer weg te denken. Het geregeld publiceren van (online) nieuwsartikelen, het hebben van zoekmachinevriendelijke webteksten, oprolbare persberichten, passend drukwerk, maandelijkse nieuwsbrieven, maar ook het (door)ontwikkelen van websites voor verbeterde vindbaarheid en het inrichten van socialemediakanalen. Het is allemaal nodig om jezelf zowel online als offline te presenteren.

Samen met de opdrachtgever of werkgever bepaal ik welke communicatiekanalen het beste passen. Kwaliteit staat daarbij voor mij op nummer één.

Print

Ik werk voor mijn opdrachtgevers samen met grafische specialisten en/of ontwikkelaars van websites. Ik zet mij in voor nauwgezette vormgeving die aansluiten op huisstijlen van klanten of passen binnen campagnes. Ik streef hierbij naar perfectie en een passende uitstraling.

Ik heb oog voor detail op het gebied van vormgeving en fotografie door mijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Je krijgt bovendien vakkundig advies en resultaat oftewel drukwerk in de mooiste vorm op het best passende materiaal.

Online

Als journalist ken ik mijn wegen naar publicatie. Ik zorg bijvoorbeeld voor publiciteit in de media op lokaal, regionaal of landelijk niveau. Ook versla ik graag het (online) nieuws voor bedrijven, om vervolgens de content te verspreiden via de interne en externe kanalen. Tevens ben ik inzetbaar als (interim) webredacteur voor het optimaliseren van webteksten en het onderhouden van websites. 

Verder richt ik, in het verlengde van de huisstijl van klanten, socialemediakanalen in. Ik onderhoud eveneens socialemedia-accounts, schrijf handleidingen voor het gebruiken ervan en ik geef advies aan de (toekomstige) gebruiker. Haal meer uit onder meer Twitter, Facebook, Google+ en Linkedin.

Referenties

FloraNL (bloemistencollectief): interim project manager/content manager webshops bloemisten. Persberichten duurzaam gecertificeerde bloemisten. Verzorgen perslijst(en). Opstellen en verzending nieuwsbrief. Ontwikkeling drukwerk als orderbonnen bloemisten, flyers en BloemenboxX, .
Mijnduurzamebloemist.nl: aansturen vormgever en developers bouw website, copywriting, schrijven online nieuwsberichten, onderhoud sociale media en ontwikkeling drukwerk (folder + label).
Celtic Sea Minerals: redigeren persbericht (Engels) en schrijven meta titles,  description en tags (SEO).
Energiestrijd.nl: nieuws- en persberichten project Horeca Energiestrijd Hoorn. Verzorgen persadressen.
By-wire.net – designer op het gebied van textielinnovatie: communicatie-advies. Website-optimalisatie. Inrichten sociale media, strategie en onderhoud.
DOinNWH.nl – platform Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland: (eind)redactie magazine DO-Nuchter, webredactie en sociale media onderhoud, herindeling website, persberichten DO-award.
Communicatie in Teamverband – reclamebureau: advies optimalisatie websites, huisstijl en logo’s. Oprichting en onderhoud sociale media, strategie en winapplicaties. Copywriting. Nieuwsbrieven.
Juniusfonds – Kerkenarmenfonds: Communicatie- en marketingplan gepresenteerd. Strategie en planning opgesteld. Advies aan bestuur.