LeftRight

Communicatie


Online en offline

Communicatie als ondernemer, MKB’er of organisatie? Een content strategie voor meer zichtbaarheid is zo gek nog niet. Denk aan publiceren van (online) nieuwsartikelen, zoekmachinevriendelijke webteksten, persberichten, drukwerk, nieuwsbrieven, maar ook het (door)ontwikkelen van websites voor verbeterde vindbaarheid en het inrichten van socialemediakanalen.

Op het gebied van zowel online als offline communicatie ga ik samen met de opdrachtgever, werkgever of klant altijd op zoek naar de juiste afstemming. Kwaliteit staat voor mij op nummer één voor de verschillende diensten. 

Print

Ik werk voor mijn opdrachtgevers samen met grafische specialisten en/of ontwikkelaars van websites. Ik zet mij in voor nauwgezette vormgeving die aansluiten op huisstijlen van klanten of passen binnen campagnes. Ik streef hierbij naar perfectie en een passende uitstraling.

Ik heb oog voor detail op het gebied van vormgeving en fotografie door mijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Je krijgt bovendien vakkundig advies en resultaat oftewel drukwerk in de mooiste vorm op het best passende materiaal.

Online

Als journalist ken ik mijn wegen naar publicatie. Ik zorg bijvoorbeeld voor publiciteit in de media op lokaal, regionaal of landelijk niveau middels persberichten. Ook versla ik graag het (online) nieuws voor bedrijven, om vervolgens de content te verspreiden via de interne en externe kanalen. Tevens ben ik inzetbaar als (interim) webredacteur voor het optimaliseren van webteksten en het onderhouden van websites. 

Verder richt ik, in het verlengde van de huisstijl van klanten, socialemediakanalen in. Ik onderhoud eveneens socialemedia-accounts, schrijf handleidingen voor het gebruiken ervan en ik geef advies aan de (toekomstige) gebruiker. Haal meer uit onder meer Twitter, Facebook, Google+ en Linkedin.

Referenties

Mijnduurzamebloemist.nl: aansturen vormgever en developers bouw website, copywriting, schrijven online nieuwsberichten, onderhoud sociale media en verzorgen drukwerk (folder + label).
Energiestrijd.nl: nieuws- en persberichten project Horeca Energiestrijd Hoorn. Verzorgen persadressen.
FloraNL – bloemistencollectief: inrichten en samenstellen nieuwsbrief, persberichten bloemisten, ontwikkeling orderbonnen en BloemenboxX.
By-wire.net – designer op het gebied van textielinnovatie: communicatie-advies. Website-optimalisatie. Inrichten sociale media, strategie en onderhoud.
DOinNWH.nl – platform Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland: (eind)redactie magazine DO-Nuchter, webredactie en sociale media onderhoud, herindeling website.
Communicatie in Teamverband – reclamebureau: advies optimalisatie websites, huisstijl en logo’s. Oprichting en onderhoud sociale media, strategie en winapplicaties. Copywriting. Nieuwsbrieven.
Juniusfonds – Kerkenarmenfonds: Communicatie- en marketingplan gepresenteerd. Strategie en planning opgesteld. Advies aan bestuur.