sep
11

2020

Van evolutie naar transformatieBOEK | De mens is meer dan een toevallige samenloop van biologische omstandigheden, stelt de Amerikaanse bestsellerauteur Gregg Braden. We zijn een ingenieus product van ‘iets groters’.

Vaarwel Charles Darwin. Maar wat verklaart het geheim van het bestaan? Braden ontrafelt het in zijn boek De mens als ontwerp – Van evolutie door toeval tot transformatie naar keuze.

Braden vindt het een kwalijke zaak, dat nog steeds volgens de negentiende-eeuwse evolutietheorie van de Britse bioloog Charles Darwin (1809-1882) onderwezen wordt. ‘We moeten “het bestaande verhaal” aanpassen, omdat nieuwe ontdekkingen hiertoe aanleiding geven. De evolutietheorie is onbewezen’, benadrukt hij. In zijn ogen is de mens ontstaan door een intelligente levensvorm.

Ik verdiepte mij voor magazine The Optimist in zijn boek. Hoe we over ons ontstaan denken, is namelijk van fundamenteel belang voor de toekomst.

De mens als ontwerp
Gregg Braden
Uitgeverij AnkhHermes
ISBN: 9789020214819
265 pagina’s
€ 25,-