feb
21

2013

Retail: 10 hotspots voor originele duurzame cadeausthe new label project border=

Er is altijd een goed moment om faire en schone cadeaus te geven. Ook aan jezelf. Alleen waar haal je geen massaproduct?

Ik zocht voor fairtrade en ecologische presentjes naar dé hotspots met een eerlijk verhaal. Cadeautjes van én voor een betere wereld.

Amsterdam
FAIR+FAIR
Dé woon- en lifestyle winkel is FAIR+FAIR, op de hoek Herengracht/Raadhuisstraat. De producten zijn fair trade, ecologic, cradle to cradle of recylced/upcycled. Er is een rijk assortiment voor iedere stijl. De winkel is ook een bron van inspiratie voor elke creatief, omdat de producten perfect op kleur en op vorm zijn gepresenteerd. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor microkredieten aan mensen in ontwikkelingslanden voor huisvesting. www.fairandfair.nl

fair & fair india

De Winkel van GUUS
De producten in de winkel van Guus, op de Rozengracht 104, zijn met respect voor het milieu geproduceerd. Het zijn spullen die op de wereld gezet mogen worden en die tegelijk mooi, handig, leuk en betaalbaar zijn. Handgemaakt, of in kleine oplagen. ‘Met elkaar kunnen we op deze manier voor de aarde zorgen’. www.dewinkelvanguus.nl

The New Label Project
Voor leuke presentjes is The New Label Project op de Rozengracht 75 bij uitstek het goede adres. De winkel verkoopt allerlei handgemaakte snuisterijen van ontwerpers uit de hele wereld. Kleding, tassen, sieraden en natuurlijke cosmetica, maar ook woonaccessoires. Aan de mannen is ook gedacht, met iPhone hoesjes, flessenopeners en portemonnees. De producten zijn unieke stukken of gemaakt in kleine aantallen. www.thenewlabelproject.com

the new label project

ITS A SHOP by Things I like Things I love
Geen gadgets, want Things I like Things I love verzamelt, verkoopt en verhuurt nieuwe en tweedehands kleding en smaakvolle interieur items. Een sfeer van nostalgie doet leven in deze winkel op de Jan Evertsenstraat 106 in Amsterdam. Je kunt erheen, als je nog even dát accent in jouw interieur wilt leggen voordat de visite komt. Of als je eindelijk die originele one-of-a-kind outfit wilt uitzoeken. www.thingsilikethingsilove.com

its a shop


Options
Dit moderne miniwarenhuis op Damrak 25 bewandel je vol bewondering. Hier kom je bijna niet weg zonder iets te kopen. Een breed assortiment met handgemaakte, betaalbare producten en mooi design van ontwerpers uit Amsterdam, Tokyo, London, Helsinki en Berlin. De Gorilla chocolade reep bijvoorbeeld van Virunga cacao uit Congo van Amsterdamse makelij, zodat de gorilla wordt beschermd en de mensen uit die omgeving een betere toekomst krijgen. www.optionsamsterdam.com

Sittard

FEE Conceptstore
Deze winkel in Sittard verkoopt ‘vintage’ kleding, maar geen massaproducten van Zara of H&M. Daarnaast verkoopt FEE Conceptstore sieraden, accessoires, meubels en kleding van jonge ontwerpers, waarbij eerlijke materialen hoog in het vaandel staan. De eigenaar streeft naar een eerlijke en schone wereld en die begint bij jezelf. ‘Als we allemaal een steentje bijdragen, creëert en realiseert onze wereld automatisch meer kansen voor iedereen’.
www.fee-conceptstore.nl

FEE

Dé hit in Eindhoven
Jannissima Concept Store
Bij Jannissima Concept Store vind je een mix van design, kunst, geschenken en mode midden in het centrum van Eindhoven op de Nieuwe Emmasingel 20. De winkel is maar liefs 300 m2 groot en verkoopt ruim twintig eerlijke modemerken. Het eigen merk Jannissima is de inspiratie geweest voor het tijdloos, eigentijds tintje van de winkel. De verkoopmedewerkers vertellen graag het hele verhaal achter de duurzame en ambachtelijke producten.
www.jannissima.com

Arnhem
Het Modekwartier van Arnhem is het shopping walhalla voor eerlijke mode. De liefhebber kijkt de ogen uit in deze hotspot met winkels en ateliers vol lokaal en ambachtelijk gemaakte producten. Een greep uit de modemerken: Elsien Gringhuis, Okimono, Van Markoviec, Chris Meijers Collectie, Hiernamaals en Froufrou’s. De ontwerpers zijn vooral gericht op ekostoffen, eerlijke productie, recycling en/of vintage. Er worden ook rondleidingen gegeven. www.modekwartier.nl.

Rotterdam
ANNO is een klein winkelcentrum, met unieke shops van jonge, gepassioneerde ondernemers. Hier verkopen zij eco mode, duurzame design sneakers en handgemaakte accessoires, maar ook stripboeken en tweedehands meubels. Tijdens, voor of na het shoppen kun je terecht voor een ‘high wine’, een latte macchiato, ecologische maaltijden, jazzconcerten en clubavonden. De creatieve hotspot Mini Mall is gevestigd in het voormalig Station Hofplein, Raampoortstraat 34A in Rotterdam. www.annostore.com

ANNO

Uniek in Rotterdam, Maastricht en Amsterdam!
50|50 Stores in Nederland
Nederland is een uniek winkelconcept rijker. In meer dan drie steden zijn de 50|50 Stores gevestigd, waaronder Rotterdam, Maastricht en Groningen, als onderdeel van Leger des Heils. Al 150 jaar zijn de sociale en milieu verantwoording vanzelfsprekend voor deze organisatie. Iedere dag helpen zij mensen naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Een baan hoort daarbij. Met cliënten maken zij om die reden geupcyclede kleding en meubels, maar verkopen zij ook lifestyle producten en de trendy merken Kuyichi, Expresso en Skunkfunk. Koop in deze store een leuk cadeau voor een ander of jezelf onder het mom, ik hou van de wereld. Adressen op www.5050-store.nl.

Dit artikel is gepubliceerd in zowel de print editie van De Betere Wereld als online.

Lees ook: