apr
23

2015

DEEN: ‘Na de extra controle is het vlees zeker geen schapenvlees te noemen’In de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde april 2015 is lamsvlees onder de loep genomen door opvallende prijsverschillen. Ook het vlees van DEEN uit Hoorn.

Keuringsdienst van Waarde bij DEEN in Hoorn


Lam bleek schapenvlees. De supermarktketen staat op scherp. “We gaan vaker smaaktesten uitvoeren.”

“We balen erg van de uitslag. Vooral omdat wij nog nooit een klacht hebben ontvangen over de smaak van het vlees. Ik eet het zelf ook”, aldus woordvoerder Else Miek Deen van Deen Supermarkten. “Vandaar dat we de uitslag in het programma zo betreuren. We hebben ook meteen geschakeld met de leveranciers.”

Leveranciers

“We werken met gerenommeerde leveranciers en er gelden specificaties. Dit zijn tracebility gegevens, waardoor je weet hoe oud het lam is”, aldus de woordvoerder. De maximale grens voor lamsvlees ligt bij een jaar. Een dunne scheidingslijn. “Dit is ingewikkeld en niet glashard”, aldus de Keuringsdienst van Waarde.

Controle

“Wij hebben ons lamsvlees extra laten controleren door onze kwaliteitsdienst. Dit gebeurde vijf à zes weken geleden, nadat het programma is opgenomen. Na de extra controle is het vlees zeker geen schapenvlees te noemen.”

De supermarktketen deed ook navraag bij de leveranciers. “Zij gaven hun argumenten en gaven aan dat het onder andere aan het vetgehalte kan liggen”, aldus Deen.

Deen gaat zelf nu vaker smaaktesten uitvoeren. “Het is goed dat dit soort programma’s bestaan. Iedereen is weer even op scherp”, aldus de woordvoerder.

Dit artikel is gepubliceerd op Hoorn.nieuws.nl